پایگاههای نوآوری کانون اصلی توانمندسازی بهرهبرداران
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: اجرای پایگاههای نوآوری مهمترین راهبرد مؤسسه دیم در انتقال آخرین یافتههای تحقیقاتی برای توسعه دانش فنی جهت افزایش بهرهوری، آشنایی کشاورزان و کارشناسان بخش اجرا و پایداری تولید در دیمزارها است.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، مظفر روستایی در بازدید از پایگاههای نوآوری مؤسسه دیم در استان اردبیل با اشاره به اهمیت پایگاههای نوآوری در انتقال یافتههای تحقیقاتی اظهار کرد: مشارکت زارعان در اجرای این پایگاهها عامل اصلی نفوذ دانش فنی و افزایش بهرهوری و تأمین امنیت غذایی در کشور است.
وی افزود: با بهکارگیری نتایج آخرین دستاوردها در این مزارع تحقیقی و ترویجی، پتانسیل تولید محصولات زراعی دیم بهویژه در شرایط تنشهای محیطی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.
روستایی افزایش کارایی و بهرهوری ارقام مؤسسه را منوط به اجرای بسته کامل دانش فنی از یافتههای تحقیقاتی دانست و تأکید کرد: وضعیت مطلوب مزارع تحقیقاتی و الگویی نسبت به مزارع کشاورزان تحت تنش خشکی، ناشی از بهکارگیری کامل آخرین یافتههای تحقیقاتی از کاشت تا برداشت است که با فعالیتهای آموزشی – ترویجی قابل توسعه به عرصه است.
وی با بیان این که پایگاههای نوآوری کانون اصلی توانمندسازی کارشناسان و بهرهبرداران است، اضافه کرد: در پایگاههای نوآوری ایجاد شده در شهرستانهای گرمی، بیلهسوار و پارسآباد ارقام و لاینهای جدید محصولات زراعی گندم (نان و دوروم)، جو، نخود، عدس، گیاهان روغنی و گیاهان علوفهای،PNT, PDT اجرا شده و در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با وجود تنش خشکی شدید حاکم در منطقه، از نتایج بسیار خوبی برخوردارند. امیدواریم که این نتایج مورد بازدید همه کشاورزان منطقه برای آشنایی با فناوریهای جدید برای پایداری تولید در شرایط تنش و تغییر اقلیم باشیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور توسعه این پایگاهها را برای ارائه آخرین یافتههای دانش فنی در مزارع کشاورزان، آشنایی بهرهبرداران و کارشناسان بسیار مهم و تأثیرگذار دانست و بر توسعه دانش فنی و دانشبنیان کردن کشاورزی دیم برای تداوم تولید و پایداری آن تأکید کرد.
شایان ذکر است؛ در این بازدید، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، جمعی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و محقق مؤسسه دیم، رئیس مؤسسه دیم را در مناطق موران گرمی، بیلهسوار و کشت و صنعت و دامپروری مغان همراهی میکردند.
نظر دهید